ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12- Πως θα κινηθούν την Πέμπτη μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ - Χωρίς τρένα και πλοία - ΜΕΤΕΧΩ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12- Πως θα κινηθούν την Πέμπτη μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ - Χωρίς τρένα και πλοία

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, οι συρμοί του μετρό θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τις 09:00 έως τις 16:00 λόγω στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα οποία θα αρχίσουν να κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Επιπλέον, σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται ούτε στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/12/2017 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14/12/2017, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).
Επίσης, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 13/12/2017. Σημειώνεται ότι, οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης 14/12/2017, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:
«Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».
Δεμένα και τα πλοία
Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων των εταιρειών.
«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων και η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία των ναυτικών με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση.
Σε όλα τα λιμάνια της χώρας θα υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας από ομάδες ναυτεργατών.