Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες – video) - ΜΕΤΕΧΩ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες – video)

Με συνθήματα για την υπερφορολόγηση και την ανεργία, περίπου 10.000 κόσμος συμμετείχε στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας με πορείες προς το Σύνταγμα και την αμερικανική πρεσβεία.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκε στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο μετά τις 12:00 πραγματοποίησε πορεία προς την Βουλή, με βασικό σύνθημα
Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην Ομόνοια. Στην συνέχεια, κρατώντας δυο σημαίες της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.
Πώς κινούνται τα ΜΜΜ
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμμετέχοντας στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και η ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα οποία κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Δεμένα τα πλοία
Δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και τα μεσάνυχτα, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.
Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές Υγείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
«Περνάμε στην αντεπίθεση. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος μας» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι για το 2018 προβλέπεται «νέα μείωση, κατά 364 εκατ., της ήδη πετσοκομμένης , κατά 22,8% από το 2015, κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία», τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των «ελλείψεων σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό».
Οι γιατροί διεκδικούν υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο τον λαό.
  60