Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1.TVXS Αποκλειστικό: Ένα μεγάλο μυστικό του ελληνικού κράτους, κρύβουν οι όχθες του ποταμού Έβρου. Ντόπιοι, μετανάστες, αλλά και δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καταγγέλλουν ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ένας παρακρατικός μηχανισμός, που απαγάγει, ξυλοκοπεί και επαναπροωθεί ανθρώπους, που έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, στη γειτονική Τουρκία.
2. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «μαζί μέχρι τέλους». «Δεν υπάρχει ούτε μία στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Καμμένος απαντώντας σε δημοσίευμα που ανέφερε ότι θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση σε περίπτωση που ερχόταν σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ στη Βουλή. Και από την πλευρά του Μαξίμου, διαμηνύεται ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ευστάθειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ανεξαρτήτως της θέσης των ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό.
3. Η θέση της «μη λύσης» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό υπαγορεύθηκε από τρεις προφανείς λόγους: Την ομηρία του στον σκληρό άξονα Σαμαρά, την απροθυμία του Κώστα Καραμανλή να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί την, δική του, γραμμή του Βουκουρεστίου, και τον φόβο δημιουργίας νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.
4. Ο πόλεμος κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό συνεχίστηκε σήμερα με τη μάχη των βίντεο. Δηλώσεις Μπακογιάννη, Σαμαρά και Μητσοτάκη υπενθυμίζει το Μαξίμου για να καταδείξει τη διγλωσσία της ΝΔ. Τι απαντά η Πειραιώς. Απόρρητα έγγραφα από Wikileaks για τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση της ΝΔ στο ζήτημα επί Καραμανλή.
5. Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν. Συμβολική, χαρακτήρισε την επίσκεψη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση με τον Παυλόπουλο. Όσα ειπώθηκαν στο επίσημο δείπνο. 
6. O Αλέξανδρος Κούτσης, ομότιμος καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλά στο Tvxs.gr για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Συρία, για την εισβολή της Τουρκίας στη χώρα, εναντίον των Κούρδων ανταρτών, για το ρόλο της Ρωσίας, τη στάση των ΗΠΑ και τους διαφαινόμενους νικητές και χαμένους.
7. Πειράματα σε ανθρώπους, που είχαν αναγκαστεί να εισπνεύσουν διοξείδιο του αζώτου - ένα τοξικό αέριο που περιέχεται στις εκπομπές των εξατμίσεων αυτοκινήτων - είχε παραγγείλει ερευνητικός οργανισμός ο οποίος χρηματοδοτείτο από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αποκαλύπτει η εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.
8. Κυπριακές Εκλογές: Τα μηνύματα του πρώτου γύρου και η αμφίρροπη δεύτερη μάχη. Γράφει ο ευρωβουλευτής της Κύπρου, Τάκης Χατζηγεωργίου.
9. Πρωτοβουλία Βασιλειάδη: Διάλογο και με τους οπαδούς για τις μετακινήσεις στα γήπεδα. Ο υφυπουργός αθλητισμού, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο tvxs.gr, μίλησε για όλα.
10. «Εμείς και το Ισλάμ: Η συνάντηση του Ελληνισμού με τον Αραβο - Μουσουλμανικό κόσμο». Ο ιστορικός Βλάσσης Αγτζίδης στο tvxs.gr, για το νέο του βιβλίο.