Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία - Τουλάχιστον 257 νεκροί - ΜΕΤΕΧΩ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία - Τουλάχιστον 257 νεκροί

Συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης λίγο μετά την απογείωση του στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αλγερία, σε απόσταση 30 χλμ από την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η κρατική τηλεόραση της Αλγερίας κάνει λόγο για 257 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για τον επίσημο απολογισμό. 
Το αεροσκάφος Ιλιούσιν-76 κατέπεσε στην ορεινή περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία Οούμ αλ-Μπουαγκί, και κατευθυνόταν προς την Κωνσταντίνη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος φέρεται ότι μετέφερε στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους, στη συνέχεια όμως, διευκρινίστηκε ότι οι επιβαίνοντες ήταν στρατιωτικό προσωπικό. 
Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες, ότι το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Μπούφαρικ. 
Το πρακτορείο Sputnik σε δική του ενημέρωση είχε λόγο νωρίτερα λόγο για 200 επιβαίνοντες και επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδιδε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.
Τα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής. 
H αεροπορική βάση Μπουφάρικ βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αλγερίας και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη, σαν το Ilyushin IL76, που συνετρίβη σήμερα.