Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1) Σε ένα ακόμη επεισόδιο της τουρκικής προκλητικότητας, ελικόπτερο της γείτονος πραγματοποίησε χθες το βράδυ χαμηλή πτήση, χωρίς φώτα, πάνω από τη νήσο Ρω, με την ελληνική φρουρά να αντιδρά με προειδοποιητικά, τροχιοδεικτικά πυρά. Το Μαξίμου δεν αξιολόγησε ως μείζον το συμβάν, αλλά το χαρακτήρισε επικίνδυνο.
2) Το ραντεβού του Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ μεθαύριο Πέμπτη στην Οχρίδα γίνεται ο σταθμός που θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ ή κατά της λύσης στο Μακεδονικό. Μιας λύσης στην οποία δείχνουν να επενδύουν πιο δυναμικά αμφότερες οι πλευρές μετά την τριμερή της Βιέννης.
3) Η «αρχηγική» εμφάνιση Σαμαρά και η αμηχανία Μητσοτάκη: Η νέα παρέμβαση Σαμαρά, με άρθρο του στην «Καθημερινή», μάλλον παρείχε χρήσιμες υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: Εξόργισε αρκούντως την καραμανλική πτέρυγα της συντηρητικής παράταξης, έφερε αμήχανη σιωπή στο στρατηγικό επιτελείο της ΝΔ, και απελευθέρωσε την δημόσια έκφραση όσων (αρκετών) στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν «βαρίδι» την υπεράσπιση της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. 
4) Οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας μετά την τελευταία επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα είναι οριακές, με την Ουάσιγκτον να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο βομβαρδισμών και τη Μόσχα να προειδοποιεί με σοβαρές συνέπειες σε μια τέτοια εξέλιξη.
5) Ερντογάν κατά πάντων: Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε σήμερα τη θέση της Ρωσίας για το μέλλον της περιοχής Αφρίν στη Συρία, λέγοντας πως η ίδια η Άγκυρα θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες της επιστροφής της περιοχής στον συριακό λαό.
6) Νέο ντοκουμέντο της ισραηλινής βαρβαρότητας στην Γάζα: Βίντεο που καταγράφει Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας να πυροβολεί άοπλο άνδρα κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων προκαλεί σάλο στο Ισραήλ.
7Τσακαλώτος: Οι αγορές προεξοφλούν την επιτυχή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα. Με στόχο «ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης», στον κορμό του οποίου είναι όλα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς πορεύεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εξόδου της χώρας από την εποπτεία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.
8Νέο πλήγμα για την Uber: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να απαγορεύουν και να διώκουν ποινικώς την παράνομη άσκηση της δραστηριότητας μεταφορών στο πλαίσιο της υπηρεσίας UberPop. 
9) Η τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία δείχνει να δουλεύει… στην Νέα Ζηλανδία: Η εταιρεία Perpetual Guardian στη Νέα Ζηλανδία, διανύει μια δοκιμαστική περίοδο έξι εβδομάδων, που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον της εργατικής τάξης.
10Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος στο... περίπου. Περισσότερο από το ήμισυ του ανθρώπινου σώματος δεν είναι ακριβώς ανθρώπινο, καθώς τα ανθρώπινα κύτταρα αποτελούν μόνο το 43% των συνολικών κυττάρων που υπάρχουν σε ένα ανθρώπινο σώμα.