Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

(πατήστε επάνω στην είδηση για περισσότερα)
1. Συνάντηση κυβέρνησης και ΠΟΕ-ΟΤΑ: 'Ενταση και αδιέξοδο. Σε αμοιβαία απόρριψη των εκατέρωθεν προτάσεων προχώρησαν κυβέρνηση και ΠΟΕ - ΟΤΑ, με την τελευταία να αποφασίζει την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Βελτιώσεις στη ρύθμιση για τους συμβασιούχους προανήγγειλε ο Σκουρλέτης. Πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

2. Υπόθεση Noor1. ≤Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη».
 3. Τι σηματοδοτεί το «προσκλητήριο» Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ. Καλοκαίρι θερμών – και υπόγειων – πολιτικών ζυμώσεων ανοίγουν το προσκλητήριο Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση αλλά και η παράλληλη σύγκρουση για την υπόθεση Noor 1.
4. Καύσωνας «προ των πυλών». Aπό την ερχόμενη Πέμπτη και για τέσσερις μέρες, το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο...
5. Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Βρετανία: Ένα δισ. δίνουν οι Τόρις στους Βορειοϊρλανδούς.
6. «Πάγο» στην ένταξη της Ελλάδας στο QE βάζει ο Ντράγκι. Σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους διατηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
7. Εξαρθρώθηκε η «Καμόρα» των ναρκωτικών της Δυτικής Αττικής. Από τις αστυνομικές έρευνες διακριβώθηκε ότι πρόκειται για «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικά δομημένη, στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου «Καμόρα». 
8. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δικαίωσε εν μέρει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διατάσσοντας την μερική εφαρμογή του ρατσιστικού διατάγματός του, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.
9. Μέση Ανατολή: Το επόμενο μεγάλο ζήτημα είναι το Κουρδικό.