Ο γνωστός, Ευρωπαίος Πανιώνιος! - ΜΕΤΕΧΩ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ο γνωστός, Ευρωπαίος Πανιώνιος!

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σαμέντ Γεσίλ ο Ιστορικός επικράτησε με 2-0 της Γκόριτσα και έκανε σημαντικότατο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League.

H ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν κλάσεις ανώτερη από τους Σλοβένους, πέτυχε δύο τέρματα, είχε και άλλες καλές ευκαιρίες και γενικότερα έδειξε εξαιρετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο γνωστός, Ευρωπαίος Πανιώνιος, λοιπόν, που πάντα όποτε αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέρνει βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τους παίκτες των κυανέρυθρων δεν υστέρησε κανείς, με τον Γεσίλ, όμως να παίρνει τον τίτλο του MVP, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ του Ιστορικού (12', 47'), ενώ κέρδισε και την αποβολή του Κάβτσιτς.

Το 2-0 για τον Πανιώνιο είναι ένα πολύ καλό σκορ για την πρόκριση της ομάδας, ενόψει και του επαναληπτικού αγώνα στην Σλοβενία την επόμενη Πέμτπη.

Το παιχνίδι
Ο Πανιώνιος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κάνει το παιχνίδι του και να φτάσει στο γρήγορο γκολ.

Κάτι που το πέτυχε στο 12ο λεπτό. Ο Γεσίλ έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τον Σλοβένων για το 1-0 του Ιστορικού.

Αυτό το τέρμα ανέβασε την ψυχολογία των κυανέρυθρων, με τους παίκτες του Γρηγορίου να προσπαθούν να απειλήσουν κι άλλες φορές, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Αρχικά ο Πανιώνιος είχε μία καλή στιγμή στο 14' με τον Λάμπρου, όπου το σουτ του Λάμπρου πέρασε λίγα μέτρα άουτ.

Εν συνεχεία στο 22' ο Γιώργος Μασούρας πήρε την πάσα από τον Λάμπρου και δοκίμασε το πόδι του, όμως ο τερματοφύλακας των Σλοβένων έδιωξε με δυσκολία το δυνατό σουτ του παίκτη του Πανιωνίου.

Οι κυανέρυθροι συνέχισαν να έχουν την απόλυτη κυριαρχία στο ματς και στο 35' έχασαν μία τεράστια ευκαιρία για το 2-0! Ο Λάμπρου από τα δεξιά πέρασε άνετα τον αντίπαλο του, έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας έκανε το πλασέ στη κίνηση, με τον Σόρτσαν να προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή της εστίας.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος έχασε μία ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε όμορφα με σέντρα ένα φάουλ,ο Μπανανά πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, έκανε την δυνατή κεφαλιά, όμως ο Σλοβένος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πίεση του Ιστορικού στο 44' ανάγκασε τους Σλοβένους να μείνουν με παίκτη λιγότερο. Ο Κάφτσιτς ανέτρεψε τον Γεσίλ λίγο πριν μπει στην περιοχή το Γερμανός επιθετικός του Πανιωνίου και σωστά ο διαιτητής έδωσε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των Σλοβένων.

Το φάουλ το εκτέλεσε απευθείας ο Μασούντ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Αυτή ήταν κα ιη τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Η “επανάληψη” ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ιστορικό. Στο 47' ο Γεσίλ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με άψογο πλασέ έκανε το 2-0 και έτρεξε προς την θύρα 3 για να πανηγυρίσει το δεύτερο γκολ της ομάδας και δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 60' ο Τσέλτσερ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, η μπάλα πήρε τροχιά στην δεξιά γωνία του Κότνικ, όμως ο Σλοβένος τερματοφύλακας εξαιρετικά έπεσε και έδιωξε την μπάλα!

Οκτώ λεπτά μετά ο Μασούρας εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Σόρτσαν να διώχνει δύσκολα, ενώ στο 71' ο Γεσίλ λίγο έλειψε να πετύχει χατ τρικ. Ο Γρμανός έκανε ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή, όμως το σουτ που έκανε πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Σλοβένων.

To 2-0 έμεινε εώς το φινάλε του αγώνα, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τους περίπου 6.000 φίλους της ομάδας να αποθεώνουν τους κυανέρυθρους.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Χατζισαφί, Μπανανά, Οικονόμου, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούντ (78' Ντουρμισάι), Μασούρας, Λάμπρου (90' Σαραμαντάς), Γεσίλ (82' Ταπόκο)

Γκόριτσα: Σόρτσαν,Γκρέγκοριτς, Τσέλσερ, Κάβτσιτς, Γιόγκαν, Τσέλσερ, Κόλεντς (46' Μάρινιτς), Κάπιτς, Γκρουντίνα, Ζίγκον, Φιλίποβιτς (46' Τσούρκ), Οσούγι