Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

(πατήστε πάνω στην είδηση για περισσότερα)
1.Με βασικό asset στις βαλίτσες του την ανακωχή με το ΔΝΤ, αλλά και με άγνωστο ακόμη και καταλυτικό παράγοντα την σύνθεση και την ατζέντα της νέας γερμανικής κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας περνά σήμερα από τον «σταθμό» της Ουάσιγκτον στον «σταθμό» των Βρυξελλών. Τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. 
2. Το τελεσίγραφο της Μαδρίτης που απαιτούσε υποχώρηση στην πορεία προς απόσχιση, έληξε. Ο Ραχόι είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 για την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας το Σάββατο, ενώ ο Πουτζντεμόν, δηλώνει ότι σε αυτή την περίπτωση θα κηρύξει την ανεξαρτησία. 
3. Στο φιλικό περιβάλλον της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε με αγριότητα το απόγευμα της Τετάρτης στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στρέφονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
4. Νέο μέτωπο μεταξύ Δικαιοσύνης και κυβέρνησης απειλεί να ανοίξει η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση και σειρά διατάξεων για την υποβολή των δηλώσεων Πόθεν Έσχες. Νέα υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», προανήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος. 
5. Το ζήτημα της ευθανασίας στην Ελλάδα θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας ενόψει του σχεδίου του νέου Ποινικού Κώδικα, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε, πριν από λίγες ημέρες, στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
6. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα μια σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών, τον φιλέλληνα ακτιβιστή και επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολής. 
7. Υπουργείο Υγείας κατά ΠΟΕΔΗΝ για τα περί χολέρας στο «Έλενα»: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν τεκμηριώνονται τα περί χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα», λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ. 
8. Η παράνομη πώληση πλαστών φαρμάκων μέσω διαδικτύου απλώνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι κάποια από αυτά καταλήγουν ακόμη και στα φαρμακεία. 
9. Στα εκτροφεία της Κίνας, τα ζώα γδέρνονται ακόμα και ζωντανά προκειμένου να αφαιρεθεί το δέρμα τους και στη συνέχεια να το εξάγουν στην Αυστραλία για την κατασκευή απομιμήσεων μποτών Ugg. Παράλληλα Αυστραλία και ΗΠΑ έχουν ανοίξει πόλεμο για τις ματωμένες μπότες. 
10. Τι σημαίνει να είσαι ασέξουαλ; Ένας ασέξουαλ έχει την ικανότητα να έχει σεξουαλικές επαφές, επιλέγει όμως να μην έχει καθώς δεν έχει την επιθυμία. Γιατί; 
11. Η καινούργια Κινηματογραφική Εβδομάδα μας υποδέχεται με οκτώ νέες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Ποιες ξεχωρίζουν. Πάμε Σινεμά με το Γιώργο Ρούσσο.