Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Βύρωνα - ΜΕΤΕΧΩ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Βύρωνα

Συνεδρίασε λιπόν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός.

Για τη ψήφιση του προϋπολογισμού ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε τα εξής:

«Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου μας για το 2018 με 20 θετικές ψήφους, 13 αρνητικές, 5 λευκά και 2 αποχές. Θετική ψήφο έδωσε και ο κ. Σώζος,, ενώ κατά τη ψηφοφορία αποχώρησε η κα Σάρολα διευκολύνοντας και οι δύο τη ψήφισή του ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος. Ξεπεράστηκε έτσι ένας σκόπελος που είχε δημιουργηθεί με την απώλεια της πλειοψηφίας από την Δημοτική αρχή και την ανάγκη για συναινέσεις από όλες τις παρατάξεις. Με πρωτοβουλίες του Δημάρχου συζητήθηκαν διάφορα θέματα, τόσο τοπικού όσο και γενικότερου πολιτικού ενδιαφέροντος, έστω και αν δεν αφορούσαν τη σύνταξη του προϋπολογισμού. Πολλές από τις παρατηρήσεις έγιναν δεκτές παρότι τελικά δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τη στάση των παρατάξεων κατά τη ψηφοφορία. Οι πολύωρες συζητήσεις έδειξαν ότι χρειάζεται από όλους μια αλλαγή στον τρόπο της πολιτικής σκέψης και νοοτροπίας, ώστε να φθάσουμε στο σημείο να επικεντρώνουμε για το πως ο Δήμος Βύρωνα θα πάει μπροστά. Γιατί δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόμαστε με τη ψήφο των δημοτών. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή έτσι όπως κάναμε από την αρχή που αναλάβαμε, έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τις αρχές της συνεννόησης, της σύγκλισης, της διαβούλευσης και τις ευρύτερες συνεργασίες με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.»
Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και στο Χαλάνδρι. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι:
"Στις 14/11/2017 κανείς δημοτικός σύμβουλος ή επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της διοίκησης του Δήμου για παρατηρήσεις, διορθώσεις ή προτάσεις επί του Τεχνικού Προγράμματος και του Δημοτικού Προϋπολογισμού του2018. Να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία είχαν δοθεί σε όλους από τις 3/11/2017. Μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος η διοίκηση του Δήμου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της πόλης, επανέλαβε την πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 21/11/2017. Πάλι κανείς δεν προσήλθε στη διαβούλευση αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι διαφωνίες σε σημεία του Τεχνικού Προγράμματος ή η επίκληση έλλειψης διαβούλευσης αποτελούν απλώς πρόσχημα.
Δυστυχώς οι κομματικές μικροπολιτικές και οι προσωπικές φιλοδοξίες φαίνεται ότι για ορισμένους αποτελούν ισχυρότερο κίνητρο από το συμφέρον της ίδιας της πόλης και των κατοίκων της".
Επισυνάπτει και την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.