Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των ΦΟΔΣΑ - ΜΕΤΕΧΩ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των ΦΟΔΣΑ

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Εσωτερικών,το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της χώρας, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018.
Σκοπός της νομοθετικής πρότασης είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟΔΣΑ, σε πλήρη εναρμόνιση με το κοινοτικό και συνταγματικό περιβαλλοντικό κεκτημένο, καθόσον επιδιώκεται η ενίσχυση αυτών των νομικών προσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και η θέσπιση νέων κανόνων λειτουργίας.
Η θεσμοθέτηση νομικού πλαισίου στοχεύει στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων, στη μείωση της παραγωγής και σε μία, εν γένει, περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη, διαχείριση που θα καλύπτει το σύνολο της χώρας και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.
Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15:00. Οι απόψεις και προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για την αριστοποίηση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.
Το σχέδιο βρίσκεται αναρτημένο στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.