Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1.Δέκα κάλπες θα στηθούν στη Βουλή - μία για κάθε εμπλεκόμενο πολιτικό - για την υπόθεση της Novartis. Αυτό αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.Η ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα γίνει την Τετάρτη. Βροχή μηνύσεων από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς. 
2. Σκάνδαλο Novartis: Τα μέσα ενημέρωσης στην υπηρεσία της φαρμακοβιομηχανίας. Δείτε στο ρεπορτάζ του tvxs.gr, πως πάρα πολλά site υγείας, ζούσαν από “χορηγίες” φαρμακευτικών εταιρειών. Διαβάστε επίσης: Πως ο Γεωργιάδης αύξησε τις τιμές των φαρμάκων της Novartis. 
3. Οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές, οι οποίοι μπήκαν στο Αφρίν για να βοηθήσουν στην απόκρουση της επίθεσης του τουρκικού στρατού.
4. Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Τουρκία; Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στη Μέση Ανατολή απαντά στις ερωτήσεις του tvxs.gr. Στο μεταξύ, «τραβάει το σχοινί» η Άγκυρα, με νέα Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ. 
5. Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την οποία συζήτησαν για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, την προκλητική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ καθώς και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. 
6. Ο Θέμος Αναστασιάδης δεν κατέχει κανένα ακίνητο και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει μόνον 200 ευρώ. Αυτό υποστήριξε και αυτό δέχθηκε το αρμόδιο δικαστήριο αλλά και το ελληνικό δημόσιο. Έτσι, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το μαύρο χρήμα ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του.
7. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε την ζωή της η Ειρήνη Λαγούδη περιγράφονται στην σχετική δικογραφία. Η αρχή του τέλους άρχισε να δρομολογείται πριν από την αλλαγή του χρόνου κι ενώ η γυναίκα βρισκόταν στην Αθήνα μαζί με τον φίλο της.
8. Ο χειρότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ο 45ος πρόεδρος της χώρας. Πρόκειται για τον Ντόναλντ Τραμπ που παίρνει τον τίτλο αυτό και επίσημα από τη σχετική ψηφοφορία που διεξάγεται μεταξύ ιστορικών που ασχολούνται με το Λευκό Οίκο. 
9. Αν επανεκλεγεί, θα είναι ο δεύτερος πολιτικός της Ρωσίας με τόσο μεγάλη διάρκεια στη θέση κυβερνήτη μετά από τον Ιωσήφ Στάλιν. Είναι όμως ο Πούτιν πραγματικά τόσο αγαπητός στους Ρώσους; 
10. Hikikomori: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι - νησιά στην Ιαπωνία. Νέοι άνθρωποι αποσυνδέουν τον εαυτό τους από την κοινωνία. Για ποιους λόγους το κάνουν και τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία;