Σε εφαρμογή ο Νόμος Βασιλειάδη για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ - ΜΕΤΕΧΩ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σε εφαρμογή ο Νόμος Βασιλειάδη για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Για την άμεση εφαρμογή των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στο νέο νομικό πλαίσιο για τα επεισόδια στα γήπεδα κάνει λόγο η ανακοίνωση του υφυπουργείου
Μετά την ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, οι δράστες των επεισοδίων στο ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του, για την 25η αγωνιστική της Super League, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.
Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει έως τώρα από τις αστυνομικές αρχές, για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα στο 70ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων, όπου διακρίνονται αρκετοί εκ των ταραξιών, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, την πρώτη εξ αυτών, κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο του Ολυμπιακού, όπου χτύπησαν ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου, ενώ από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ γίνεται λόγος και για μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ένας από τους ταραξίες.
Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη που είναι σε ισχύ, σε όσους συνελήφθησαν, θα ασκηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη και θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, κάτι που σημαίνει πως θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε γήπεδα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους κι εν συνεχεία αποφασίζει ο δικαστής τη συνέχιση ή όχι της τιμωρίας. Αν δε, οι συλληφθέντες παραβούν τους περιοριστικούς όρους, τότε κινδυνεύουν άμεσα με ποινή φυλάκισης.

w17-2050061in7119.jpg

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτς, αποφάσισε την οριστική διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων». Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί στο 69':10'', μετά την είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Αυτό είχε συμβεί για δεύτερη φορά, καθώς στο 5ο λεπτό «πράσινοι» οπαδοί κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο και χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που μετέδιδε την αναμέτρηση. Μετά την πάροδο περίπου 40 λεπτών ο διαιτητής και οι αξιωματούχοι της αναμέτρησης βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, είδαν ότι δεν είχε υπάρξει η πλήρης εκκένωση που ζήτησαν και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.
Καραπαπάς: «Θέλαμε να συνεχιστεί το παιχνίδι, υπήρξε μαχαίρι»
Ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, μετέφερε τη θέση της πειραϊκής ομάδας για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ, που οδήγησαν στη διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Κώστας Καραπαπάς, που στην αρχή του αγώνα είχε έντονο διάλογο με οπαδούς του Παναθηναϊκού, είπε: «Ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ώστε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά όπως καταλαβαίνετε ήταν αδύνατο υπό αυτές τις συνθήκες. Δυστυχώς αυτά είναι τα καλά του ποδοσφαίρου της εξυγίανσης. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος για όλα αυτά που έγιναν. Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί από το 3΄, όταν έγινε εισβολή στον πάγκο του Ολυμπιακού και απειλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Ξαναλέω, αυτά είναι τα καλά της εξυγίανσης. Οι άνθρωποί μας είδαν το μαχαίρι, δεν είναι πληροφορία, συνέβη».
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Μια μικρή μειονότητα δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών»
Την απερίφραστη καταδίκη της για τα επεισόδια, που οδήγησαν στη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αποδίδουν σε «μία μικρή μειονότητα» τα όσα συνέβησαν απόψε στο ΟΑΚΑ, ενώ καλούν την Πολίτεια «να βρει αποτελεσματικό τρόπο για την οριστική πάταξη της βίας στα γήπεδα».