Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1Σκάνδαλο Novartis: Ανοιχτά ερωτήματα σε μια υπόθεση που μόλις άνοιξε. Το σκάνδαλο που δονεί το πολιτικό σύστημα και το μήνυμα Τσίπρα σε Σαμαραά, Μητσοτάκη. 
2Τι αναφέρουν οι μάρτυρες για τις μίζες της Novartis σε Σαμαρά και Άδωνι. Τα «βαλιτσάκια» στο Μαξίμου και στο υπουργείο Υγείας, οι τρεις σύμβουλοι και το ραντεβού στο Marriot. 
3«Οι ΗΠΑ θεωρούν υπόθεση τους τη Novartis, αλλά το έγκλημα έγινε στην Ελλάδα» [Βίντεο]. Αυτό τόνισε ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος υποστήριξης των πληροφοριοδοτών της αμερικανικής κυβέρνησης, εκείνων που όπως τόνισε, «έδειξαν το δρόμο, ως ενάγοντες, στους 3 μάρτυρες προστασίας των ελληνικών αρχών». Τι είπε στην εισαγγελέα ο προστατευόμενος μάρτυρας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, την περίοδο κατά την οποία διετέλεσε υπουργός Υγείας.  Τι αναφέρουν οι Αμερικανοί για το Στουρνάρα και τη σύζυγό του. Και ακόμη: Η κομπίνα με τις διπλές παραγγελίες φαρμάκων. Τι δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες μίλησαν όταν πείστηκαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Και: Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μ. Παπασπύρου καταγγέλλει ότι τα αρχεία για την τιμολόγηση των φαρμάκων «λεηλατήθηκαν από ελεγχόμενους» [Βίντεο]. 
5Βίντεο - ντοκουμέντο από την δολοφονία Στεφανάκου. ‘Ενα βίντεο 29 δευτερολέπτων που καταγράφει την στιγμή της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου στις 17 Ιανουαρίου. 
6Αυτό είναι το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη - Τι προβλέπει. Εγκρίνεται πλέον ενιαία η παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%. 
7Ο Μασκ εκτόξευσε τον ισχυρότερο πύραυλο στην ιστορία υπό τους ήχους του David Bowie [Βίντεο]. Αν όλα πάνε καλά, το ανώτερο τμήμα του πυραύλου θα θέσει σε ελλειπτική τροχιά το Tesla γύρω από τον Ήλιο, η οποία θα φθάσει έως τον 'Αρη. Μία ιστορική στιγμή. 
8Ο Μάτζικ Τζόνσον πλήρωσε τον καλό του λόγο για τον Αντετοκούνμπο. Γιατί τα εγκωμιαστικά σχόλια του Μάτζικ Τζόνσον και οι ομοιότητες που διέκρινε στο παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο με το δικό του, απέφεραν πρόστιμο 50.000 δολαρίων στους Λος Άντζελες Λέικερς.
9Ένα ελληνικό όπλο στη μάχη κατά των fake news. Το Tvxs.gr συνάντησε τον Βαλεντίνο Τζέκα, που δημιούργησε στα 20 του χρόνια την εφαρμογή FightHoax, ένα υπερσύγχρονο όπλο στα χέρια δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και σύντομα απλών πολιτών, κατά της ψεύτικης πληροφορίας και της προπαγάνδας του διαδικτύου. 
10Ορυχεία στο φεγγάρι: Το back-up σχέδιο της Γης; Ο «γαλαξιακός πυρετός του χρυσού» (galactic gold rush), οι εταιρείες τεχνολογίας που έχουν κάνει ήδη γνωστές τις βλέψεις τους για εξόρυξη στη Σελήνη προς αναζήτηση σπάνιων γαιών, χρυσού, Ηλίου - 3 και νερού και το φεγγάρι ως το «νέο σύνορο», η νέα πηγή πόρων.