Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα - ΜΕΤΕΧΩ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Πέντε προτάσεις για το ονοματολογικό– με επικρατέστερο το Gorna Makedonija -, μια απαράβατη «κόκκινη γραμμή», και πολλές επιφυλάξεις για την τελική στάση της κυβέρνησης Ζάεφ κομίζει στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε  ότι το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έφθασε στα Σκόπια, ενώ, όπως πρόσθεσε, η χώρα του απάντησε και απέστειλε τις δικές της προτάσεις στην Αθήνα. Η απάντηση της ΠΓΔΜ στο ελληνικό σχέδιο...
2. Πολιτικό βαρίδι για τον Μητσοτάκη ο Άδωνις... Η «παραίτηση που δεν έγινε δεκτή», η Novartis, και το προσωπικό ρίσκο του προέδρου της ΝΔ. Την ίδια ώρα, «σκευωρία εναντίον του που έχει οργανώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης και συμμετέχει η νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ» κατήγγειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη Τύπου, στη σκιά των νέων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis. 
3. Η Μαρία Εφίμοβα, μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και μια από τις «πηγές» της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Συντάγματος, φοβούμενη για την ζωή της. Το παρασκήνιο της παράδοσης...
4. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα. «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πείσμα όσων θέλουν να φτιάχνουν σενάρια θα συνεχιστεί ως το τέλος», ήταν το μήνυμα που έστειλε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
5. Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μαξίμου: Το βάζουν στα πόδια υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τη Novartis.
6. Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Τι ισχυρίζονται στην απόφασή τους οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.
7. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι στέλνει ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ. Εν τω μεταξύ, «μπάχαλο» με τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο Τουρκικό δικαστήριο, αφού ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία που διέρρευσε στον Τύπο.
8. Τούρκος πολίτης πέρασε τρέχοντας στην Ελλάδα από τις Καστανιές και συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως είναι Κουρδικής καταγωγής.
9. Πώς στήθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεδομένων στο Facebook. Όταν τα likes γίνονται πολιτικό εργαλείο...
10. Όταν η έλλειψη νερού φτάσει στην πόρτα μας. Το πρόβλημα αφορά και την Ευρώπη. Ποιες περιοχές πλήττονται περισσότερο.